Iedereen is zielig

Iedereen is zielig

Iedereen is zielig. U leest het goed want dat is exact wat er staat. Iedereen is zielig. We leven in een wereld waarin de aanwezigheid van veel verschillende groepen zielige mensen een voorwaarde is voor de sociale samenhang.

Er moeten wel zielige mensen zijn zodat andere groepen mensen dan hun compassie en barmhartigheid tentoon kunnen spreiden zodat eenieder deze mensen kan bewonderen en navolgen.

Voor heel wat mensen is het een blije levenstaak geworden om voor een groep zielige mensen te strijden, en daarom kan de maatschappij niet zonder een veelvoud aan zielige mensen. Vroeger had het volk brood een spelen nodig. Nu heeft het volk zielige mensen en helden nodig.

De groepen zielige mensen zelf hebben er ook voordeel bij, immers, een hoop dingen worden makkelijker of goedkoper. Of gaan helemaal vanzelf. Er zijn wel enkele groepen die niet zo gediend zijn van al die aandacht maar deze veranderen in de regel wel van houding met de juiste begeleiding.
 

Al deze activiteiten voor de zielige medemensen zorgen ervoor dat de Nederlandse maatschappij een hechte en sociale samenleving wordt waar iedereen gelukkig is en iedereeen zijn draai kan vinden. Dit bevorderd het "Wij" en het "Samen" gevoel.

Bijkomend voordeel is dat het zorgen voor zielige mensen belangrijkere medemensen in onze maatschappij een authoriteit geeft en vele van deze authoriteiten hebben de weg naar het bestuur gevonden. Dat is maar goed ook want alleen de mensen die het hart op de juiste plek hebben kunnen het beste voor Nederland beslissen!

Het enige minpuntje is dat de meeste van die groepen zielige mensen helemaal niet zo zielig zijn en het waarschijnlijk zonder hulp of aandacht ook prima zullen doen, of zelfs beter. En dat al dat "gezorg" voor al die groepen best wel wat geld kost, geld wat waarschijnlijk wel zinniger besteed kan worden.

Voor al die groepen zielige mensen en haar strijders is dit geen overweging waard want de subsidiepotten staan altijd wijd open.

Voor de mensen zoals ik die niet in deze wereld zitten is het wat minder. Die mogen dat allemaal betalen. Zielig he?

Dit artikel is op 12 maart 2013 verschenen op de Vrijspreker

Over de site

© 2013. Op deze site rust copyright met een expliciete toestemming tot hergebruik. Contact via e-mail is mogelijk.

Een sitemap is hier te vinden.

Disclaimer is hier te vinden.

Waarom deze site?

Deze site wil iedereen een kijkje geven in de libertarische denkwijze.

Wij zijn van mening dat alleen een rotsvast geloof in de vrijheid onze wereld in de toekomst zeker, veilig en welvarend kan houden.

Zegt het voort!

Laat iedereen weten dat deze site bestaat. Niemand hoeft zich te schamen als hij of zij uiteindelijk voor de vrijheid kiest!