Wat is libertarisme

U heeft de overheid niet nodig

De overheid wil alles voor u regelen. En ze doet haar stinkende best om dat te doen. Daarvoor vraagt de overheid wel een klein beetje terug. Een beetje van uw geld en een beetje van uw vrijheid.

Natuurlijk vind U dat niet erg. Er is zoveel wat U ervoor terugkrijgt!

Maar de overheid heeft steeds meer van uw geld en vrijheid om nodig zijn best voor U te doen. De overheid wordt groter en groter, en is zelfs bezig om een Europese superoverheid op te richten. Een echte overheid die boven de gewone overheden staat zodat de overheid nog veel meer voor goeds U kan doen.

Helaas worden meer en meer de keuzes voor U gemaakt en uw vrijheid word meer en meer door deze overheid bepaald. Steeds meer van uw verdiende geld gaat richting overheid. En die enorme overheid trekt ook vliegen aan die op een oneerlijke manier willen profiteren van de aanwezige macht. En zo komen er beslissingen die helemaal niet in uw belang of voordeel zijn.

Maar we kunnen toch niet zonder de overheid? We hebben de overheid toch nodig?

Nee! Dat is niet zo. Het Libertarisme is het antwoord op de vraag hoe we het met minder overheid gaan doen. Zodat U zelf kunt beslissen over uw eigen leven.


Vergadering in de Ridderzaal anno 1651, geschilderd door Dirck van Delen

 

Uw eigen vrijheid

Voor de Libertarier is de eigen vrijheid de belangrijkste maatstaf. Het recht om eigen beslissingen te nemen, eigen verantwoordelijkheden te nemen en daar zelf de vruchten van te plukken.

Meer weten over uw eigen vrijheid?

Economische vrijheid

Net zoals U het beste vaart met vrije keuzes doen bedrijven dat ook.  Het beperken van die vrijheid zorgt voor minder werkgelegenheid en duurdere producten.
 

Meer weten over economische vrijheid?

Non agressie principe

Geweld draait erg vaak om bezit, of liever gezegd, het afnemen van uw bezit. In een libertarische wereld is uw eigen bezit uw eigen bezit en niemand mag u dat afnemen zonder uw toestemming.

Meer weten over het non agressie principe en persoonlijk bezit?

Over de site

© 2013. Op deze site rust copyright met een expliciete toestemming tot hergebruik. Contact via e-mail is mogelijk.

Een sitemap is hier te vinden.

Disclaimer is hier te vinden.

Waarom deze site?

Deze site wil iedereen een kijkje geven in de libertarische denkwijze.

Wij zijn van mening dat alleen een rotsvast geloof in de vrijheid onze wereld in de toekomst zeker, veilig en welvarend kan houden.

Zegt het voort!

Laat iedereen weten dat deze site bestaat. Niemand hoeft zich te schamen als hij of zij uiteindelijk voor de vrijheid kiest!